Kuřecí polévka s čínskými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 kostka Bujón slepičí
  • 50 g Nudle čínské vaječné
  • 25 g Houby Shitake sušené
  • 350 g Bambusové výhonky konzervované
  • 200 g Zelenina soup mix
  • 1 ml Omáčka sójová
  • 1 ml Pasta Sambal Oelek
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 3782 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 189.5 mg
  • Draslík 694.5 mg
  • Vláknina 3887.5 mg
  • Vitamín A 3887.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské houby necháme odležet na pár hodin (3-4 hodiny) ve vodě, potom je osušíme a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Uvaříme v hrnci 2,5l vody, přidáme kostku bujónu a mícháme, dokud se bujón nerozpustí. Do vody přidáme celé kuře a polévkovou zeleninu a opět přivedeme k varu, zmírníme teplotu a necháme zhruba 1 hodinu vařit na mírném ohni.

  • 3

    Kuře po hodině vaření vyjmeme a obereme z něj maso, kosti a kůži vyhodíme. Maso pečlivě nakrájíme na malé kousíčky.

  • 4

    Do polévky přihodíme nudle a houby, opět povaříme zhruba 10 minut.

  • 5

    Do vývaru vrátíme maso, přidáme bambusové výhonky a necháme směs chvilku ohřívat. Podle chuti dochutíme sójovou omáčkou a sambal oelek.

  • 6

    Polévku podáváme s krajícem křupavého opečeného chleba.

Komentáře k receptu