Rýže zelená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 225 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 7 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1040 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 463.1 mg
  • Vláknina 6121 mg
  • Vitamín A 6121 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na poloviny překrojíme papriky a odstraníme semínka. Pokrájíme dužinu. Chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    2 lžíce oleje rozpálíme ve woku a osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, papriky a chilli papričky cca 6 minut.

  • 3

    Vmícháme vývar, rýži a mletý koriandr. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 10 minut. Přidáme hrášek, přivedeme znovu k varu a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Poté sundáme z ohně a necháme stát 10 minut. Osolíme, opepříme a přimícháme čerstvý koriandr.

  • 4

    V menší pánvi rozehřejeme zbylý olej, přilijeme vejce a smažíme po obou stranách 2 minuty. Omeletu vyklopíme, stočíme ji a pokrájíme.

  • 5

    Rýži rozdělíme na talíře, kolečka omelety rozmístíme na rýži a ihned podáváme.

Komentáře k receptu