Rýže zelená
Suroviny
- 300 g Rýže dlouhozrnná
- 225 g Hrášek mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 7 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1040 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 463.1 mg
- Vláknina 6121 mg
- Vitamín A 6121 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na poloviny překrojíme papriky a odstraníme semínka. Pokrájíme dužinu. Chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno.
-
2
2 lžíce oleje rozpálíme ve woku a osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, papriky a chilli papričky cca 6 minut.
-
3
Vmícháme vývar, rýži a mletý koriandr. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 10 minut. Přidáme hrášek, přivedeme znovu k varu a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Poté sundáme z ohně a necháme stát 10 minut. Osolíme, opepříme a přimícháme čerstvý koriandr.
-
4
V menší pánvi rozehřejeme zbylý olej, přilijeme vejce a smažíme po obou stranách 2 minuty. Omeletu vyklopíme, stočíme ji a pokrájíme.
-
5
Rýži rozdělíme na talíře, kolečka omelety rozmístíme na rýži a ihned podáváme.