Dort lilkový
Suroviny
- 125 g Sýr Čedar
- 300 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Lilek
- 3 l Voda pitná
- 3.5 dl Protlak rajčatový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 19 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 202.7 mg
- Vláknina 5243.2 mg
- Vitamín A 5243.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 190 stupňů předehřejeme troubu, vymažeme kulatou dortovou formu.
-
2
Na plátky pokrájíme podélně lilek, dáme do misky, osolíme a necháme stranou 30 minut. Poté opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Přivedeme k varu vodu v hrnci a lilkové plátky 1 minutu blanšírujeme. Necháme okapat a osušíme. Dáme stranou.
-
4
Dle návodu uvaříme těstoviny. Necháme okapat a vrátíme je do hrnce. Přidáme měkký sýr a necháme rozpustit v těstovinách. Vmícháme rajčatový protlak, oregano, parmezán, sůl a pepř. Dáme stranou.
-
5
Lilek narovnáme na dno a podél stěny formy, aby se plátky překrývaly. Těstovinovou směsí naplníme formu a posypeme strouhankou. Pečeme 20 minut a po upečení necháme stát dalších 15 minut.
-
6
Lilkový dort vyklopíme z formy a podáváme horký.