Dort lilkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Sýr Čedar
  • 300 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Lilek
  • 3 l Voda pitná
  • 3.5 dl Protlak rajčatový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 202.7 mg
  • Vláknina 5243.2 mg
  • Vitamín A 5243.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 190 stupňů předehřejeme troubu, vymažeme kulatou dortovou formu.

  • 2

    Na plátky pokrájíme podélně lilek, dáme do misky, osolíme a necháme stranou 30 minut. Poté opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Přivedeme k varu vodu v hrnci a lilkové plátky 1 minutu blanšírujeme. Necháme okapat a osušíme. Dáme stranou.

  • 4

    Dle návodu uvaříme těstoviny. Necháme okapat a vrátíme je do hrnce. Přidáme měkký sýr a necháme rozpustit v těstovinách. Vmícháme rajčatový protlak, oregano, parmezán, sůl a pepř. Dáme stranou.

  • 5

    Lilek narovnáme na dno a podél stěny formy, aby se plátky překrývaly. Těstovinovou směsí naplníme formu a posypeme strouhankou. Pečeme 20 minut a po upečení necháme stát dalších 15 minut.

  • 6

    Lilkový dort vyklopíme z formy a podáváme horký.

Komentáře k receptu