Pestrobarevná pizza
Suroviny
- 25 g Hrášek
- 25 g Chřest bílý
- 500 g Těsto na pizzu
- 60 g Mozzarella
- 0.5 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Artyčoky
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Celer řapíkatý
- 6 ks Špenát listový čerstvý
- 4 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Paprika zelená
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- 0.5 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 895 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 1287.5 mg
- Vláknina 35677.5 mg
- Vitamín A 35677.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze špenátu odstraníme tuhé stonky, omyjeme listy studenou vodou a poté osušíme.
-
2
Těsto na pizzu rozválíme do placky o průměru 25cm. Dáme na vymazaný plech a okraj ohneme. Potřeme rajčatovou omáčkou.
-
3
Na omáčku dáme listy špenátu a poté plátky rajčat. Pokryjeme pokrájenou paprikou, řapíkatým celerem, cuketou, chřestem, hráškem, jarní cibulkou, oreganem a tymiánem.
-
4
Smícháme mozzarellu a parmezán a posypeme jimi pizzu. Doprostřed umístíme srdíčko artyčoku. Pizzu pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut.
-
6
Ihned podáváme.