Restovaní garnáti na česneku
Suroviny
- 250 g Bageta
- 250 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
- 1.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibule
- 5 ks Rajčata
- 10 ks Česnek
- 24 ks Garnát obecný
- 1 ks Chilli paprička
- 2 cl Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1415 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 675.1 mg
- Vláknina 9373.5 mg
- Vitamín A 9373.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Garnáty dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme mořskou solí a čerstvě pomletým černým pepřem.
-
2
Připravíme ostrou chilli omáčku: chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Společně s červeným pepřem roztlučeme chilli v hmoždíři. Přidáme 0,5 lžičky soli, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce vody a lžíci rybí omáčky. Vše dobře promícháme.
-
3
Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Tymián, bazalku a petrželku omyjeme, otrháme lístky a drobně pokrájíme. Oloupeme cibuli a rozkrájíme na nadrobno.
-
4
Zralá rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, sloupneme je a krájíme na kostky.
-
5
Ve woku rozpálíme olej s máslem, garnáty s česnekem zprudka restujeme asi 2 - 3 minuty, za stálého míchání přidáme cibuli se žampiony, restujeme další 2 minuty. Vložíme rajčata, sherry, připravenou chilli omáčku, pokrájené bylinky a dobře promícháme.
-
6
Podáváme s bagetkami.