Salát z červené řepy pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 3 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 604.9 mg
- Vláknina 13543.8 mg
- Vitamín A 13543.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme umytou, ale neoloupanou řepu, vaříme přibližně 30 minut. Uvařenou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menši kostky, které dáme do mísy.
-
2
Hlávkové zelí nakrouháme, v osolené vodě uvaříme, scedíme, vysypeme do mísy k řepě. Jablka oloupeme, nakrájíme také na kostky, přidáme do mísy, následovně vložíme hořčici, jemně nastrouhaný křen, vsypeme cukr, nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
-
3
Salát podáváme hned, ale můžeme ho také naložit do skleniček, které zavíčkujeme a uskladníme na chladném místě k použití podle potřeby.