Amírstánský vařený beránek
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 60 g Mandle
- 800 g Skopová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 4 ks Cibule
- 6 ks Hřebíček
- 6 stroužek Česnek
- 0.75 l Mléko kokosové
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 67 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 555.5 mg
- Vláknina 5889.7 mg
- Vitamín A 5889.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V jogurtu rozmícháme kari koření se špetkou soli, vložíme maso nakrájené na kostky, necháme cca 30 minut marinovat.
-
2
Mezitím povaříme ve vodě loupané mandle, poté je nasekáme a rozetřeme. V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, utřený česnek, skořici, kardamom, hřebíček a zázvor. Přidáme maso i s marinádou, mandle, pálivou papriku, osolíme a podlijeme vodou. Zahříváme, přilijeme kokosové mléko a vaříme do měkka.