Skopový kebab na špejlích
Suroviny
- 500 g Skopová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Koriandr mletý
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Mák mletý
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 91.6 mg
- Vláknina 2417.3 mg
- Vitamín A 2417.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, rozemeleme a smícháme se všemi ostatními přísadami kromě oleje.
-
2
Maso vložíme do vroucí vody, vaříme přibližně 5 minut. Poté vyjmeme, potřeme připravenou pastou a necháme 60 minut odležet.
-
3
Kousky masa napícháme na špejle, vložíme do pekáče s olejem a trochou vody, pečeme v rozehřáté troubě do měkka. Během pečení obracíme a případně podléváme.