Skopové kari s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Mandle
  • 500 g Skopové maso přední
  • 2 kávová lžička Ořechy burské pražené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 kávová lžička Mouka čočková
  • 1 ks Feferony
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 785.3 mg
  • Vláknina 12532.5 mg
  • Vitamín A 12532.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a brambory nakrájíme na kostky. Česnek utřeme, nasekané mandle smícháme s burskými ořechy, pálivou paprikou, novým kořením, kmínem, česnekem a čočkovou moukou. Tuto směs osmahneme přibližně 5 minut na rozehřátém oleji.

  • 2

    Maso osolíme a 5 minut podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme ke směsi koření i se šťávou, vmícháme brambory. Dále dusíme, když je maso téměř hotové, přidáme nadrobno pokrájenou feferonku, rozvařený kokos a šťávu z citronu. Dle chuti dosolíme, za stálého míchání osmahneme.

Komentáře k receptu