Skopové kari s mandlemi
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Mandle
- 500 g Skopové maso přední
- 2 kávová lžička Ořechy burské pražené
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 kávová lžička Mouka čočková
- 1 ks Feferony
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 35 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 66.7 mg
- Draslík 785.3 mg
- Vláknina 12532.5 mg
- Vitamín A 12532.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a brambory nakrájíme na kostky. Česnek utřeme, nasekané mandle smícháme s burskými ořechy, pálivou paprikou, novým kořením, kmínem, česnekem a čočkovou moukou. Tuto směs osmahneme přibližně 5 minut na rozehřátém oleji.
-
2
Maso osolíme a 5 minut podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme ke směsi koření i se šťávou, vmícháme brambory. Dále dusíme, když je maso téměř hotové, přidáme nadrobno pokrájenou feferonku, rozvařený kokos a šťávu z citronu. Dle chuti dosolíme, za stálého míchání osmahneme.