Schiacciata s cibulí a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 919 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 28 g
- Sodík 901 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 52.7 mg
- Draslík 360.8 mg
- Vláknina 4133.3 mg
- Vitamín A 4133.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první připravíme kvásek. Lžičku droždí rozpustíme ve 150ml vody a necháme 5 minut stát. Pak přidáme 125g mouky a necháme minimálně 12 hodin kvasit. Kvásek by pak měl být řídký a nakysle vonět.
-
2
Na těsto připravíme velkou mísu. Nasypeme do ní droždí a zalijeme 100ml vody. Necháme pět minut droždí rozpustit, pak promícháme a přidáme mouku se solí. Následně vmícháme olej a kvásek. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přilijeme vodu. V opačném případě využijeme mouky.
-
3
Těsto vyndáme z mísy na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout. Pak z těsta vyválíme placku o průměru cca 25cm. Přeneseme na vymazaný plech a začneme připravovat náplň. Nakrájíme cibuli a nastrouháme sýr. Obě ingredience rovnoměrně rozložíme na těsto a vše ještě posypeme tymiánem a pokapeme olejem.
-
4
Pak už jen stačí vše dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a péct 30 minut.