Skopové rizoto s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rýže loupaná
  • 500 g Skopová plec
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Feferony
  • 4 ks Kardamom
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1396 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 858.6 mg
  • Vláknina 35706.1 mg
  • Vitamín A 35706.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a polovinu odložíme na dozdobení. Na zbylou cibuli vložíme na kostky nakrájené maso, jogurt, osolíme a smažíme do zhnědnutí. Poté mírně podlijeme, přidáme koření a podusíme. Nakonec vmícháme utřený česnek.

  • 2

    Rýži udusíme doměkka, polovinu odebereme, na zbytek navrstvíme maso se šťávou, posypeme nadrobno nasekanými feferonkami a mandlemi a zakryjeme zbytkem rýže. Můžeme přilít trochu vody nebo mléka, vložíme do vyhřáté trouby a necháme cca 15 minut dusit.

  • 3

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem osmažené cibulky a podáváme.

Komentáře k receptu