Skopové rizoto s feferonkami
Suroviny
- 50 g Mandle
- 200 g Máslo čerstvé
- 500 g Rýže loupaná
- 500 g Skopová plec
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Feferony
- 4 ks Kardamom
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 6 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1396 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 81 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 143 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 858.6 mg
- Vláknina 35706.1 mg
- Vitamín A 35706.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a polovinu odložíme na dozdobení. Na zbylou cibuli vložíme na kostky nakrájené maso, jogurt, osolíme a smažíme do zhnědnutí. Poté mírně podlijeme, přidáme koření a podusíme. Nakonec vmícháme utřený česnek.
-
2
Rýži udusíme doměkka, polovinu odebereme, na zbytek navrstvíme maso se šťávou, posypeme nadrobno nasekanými feferonkami a mandlemi a zakryjeme zbytkem rýže. Můžeme přilít trochu vody nebo mléka, vložíme do vyhřáté trouby a necháme cca 15 minut dusit.
-
3
Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem osmažené cibulky a podáváme.