Podhimalájská polévka s čočkou a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 1 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 877.6 mg
- Vláknina 43722.1 mg
- Vitamín A 43722.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypeckované švestky necháme namáčet cca 2h ve vlažné vodě, čočku namáčíme přes noc.
-
2
Poté čočku zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek a na mírném ohni povaříme cca 30 minut.
-
3
Vložíme švestky, přidáme koření, vepřovou krev a vaříme dalších 30 minut. Dochutíme octem, solí, cukrem a podáváme.