Podhimalájská polévka s čočkou a švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 120 g Švestky sušené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Vepřová krev
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 877.6 mg
  • Vláknina 43722.1 mg
  • Vitamín A 43722.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované švestky necháme namáčet cca 2h ve vlažné vodě, čočku namáčíme přes noc.

  • 2

    Poté čočku zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek a na mírném ohni povaříme cca 30 minut.

  • 3

    Vložíme švestky, přidáme koření, vepřovou krev a vaříme dalších 30 minut. Dochutíme octem, solí, cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu