Karbanátky Lindström
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 6.67 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 polévková lžíce Červená řepa
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 48 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 383.5 mg
- Draslík 141.9 mg
- Vláknina 2523.8 mg
- Vitamín A 2523.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme hovězí maso, žloutky, worcester, cibuli nadrobno, červenou řepu nadrobno, sůl, pepř, kapary a pažitku, nasekané,
-
2
když je hmota moc hustá přilijeme smetanu.
-
3
Tvarujeme karbanátky a pečeme na oleji a troše másla, 3 minuty z každé strany.
-
4
Můžeme péct i v troubě na 15 minut.