Hovězí milagutannír
Suroviny
- 500 g Hovězí libové
- 50 g Kokos - mletý (Kopra)
- 4.42 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 kávová lžička Kari koření
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 špetka Sůl
- 0.25 l Mléko plnotučné
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Rýže loupaná
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 53.4 mg
- Draslík 400.7 mg
- Vláknina 8108.5 mg
- Vitamín A 8108.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 262.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na kousky, vložíme do vody, osolíme a necháme vařit. Stranou přivedeme k varu mléko smíchané s 1 dl vody a kokosem a svaříme na cca polovinu množství. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném másle orestujeme dozlatova.
-
2
Do hrnce přidáme koření, kečup a rýži a uvaříme doměkka. Poté vlijeme kokosové mléko a přisypeme osmaženou cibulku.
-
3
Polévku rozdělíme na talíře, dozdobíme tenkými plátky citronu a podáváme.