Kubánské picadillo
Suroviny
- 1500 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Bobkový list
- 8 ks Nové koření celé
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Bazalka
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Maso mleté - mix
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 43 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 251.5 mg
- Vláknina 3174.1 mg
- Vitamín A 3174.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, česnek a nakrájenou papriku osmahneme na oleji, přidáme rajčatový protlak, oregano a kmín. Zalijeme trochou vody, přidáme bobkový list a nové koření. 5 minut dusíme.
-
2
Přidáme maso, 1,2l vody a olivy. Dusíme 20 minut pod pokličkou.
-
3
Vmícháme brambory. Předem je oloupeme a nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji dozlatova. Osolíme a 10 minut dusíme směs.
-
4
Nakonec přidáme na osm dílů rozkrojené vejce a pár lístků bazalky pro výraznější chuť.