Spaghetti aglio olio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 17 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 174.1 mg
- Vláknina 4680.8 mg
- Vitamín A 4680.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.
-
2
Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Feferonky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jader. Očištěné feferonky nakrájíme na nudličky. Petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájíme, 1 polévkovou lžíci takto upravené petrželky si odložíme stranou.
-
3
Na pánvi si rozehřejeme olej. Na oleji 2 minuty smažíme na nudličky nakrájené feferonky. K feferonkám přidáme česnek a společně smažíme ještě asi 1 minutu tak, aby nám česnek nezhnědl (pokud zhnědne, zhořkne a to nechceme). Na směs rozdrolíme 1 chilli papričku.
-
4
Špagety necháme okapat a společně s petrželkou je přidáme ke směsi. Vše ochutíme solí a pepřem, naporcujeme na talíře a ozdobené zbylou petrželkou podáváme.