Dušený celer s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Adžika
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 4 ks Rajčata
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 801.5 mg
  • Vláknina 9544 mg
  • Vitamín A 9544 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v mírně osolené vodě.

  • 2

    Plátky měkkého, okapaného celeru rozložíme do zapékací mísy na rozpuštěné máslo, posypeme nasekanou petrželkou a adžikou. Pokryjeme spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu