Kuře po alžírsku
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 500 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 3 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 55 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 721.9 mg
- Vláknina 3121.5 mg
- Vitamín A 3121.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme olej, sójovou omáčku, ocet, prolisovaný česnek, mletou papriku a sůl.
-
2
Očištěné a omyté kuře naporcujeme, urovnáme do pekáče a přelijeme připravenou marinádou. Pekáč přiklopíme a maso pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
3
Potom pokličku odstraníme, ke kuřeti přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného podlévání horkým vývarem pečeme ještě 20 minut.
-
4
Nakonec porce kuřete potřeme medem smíchaným se 2 lžícemi vývaru a dopékáme ještě 15 minut.
-
5
Vhodnou přílohou je vařená rýže.