Kuřecí nudličky s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Shiitake houby
  • 400 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule lahůdková
  • 2 ks Mango
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Smetana sójová
  • 5 polévková lžíce Ořechový olej
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1011.5 mg
  • Vláknina 9055 mg
  • Vitamín A 9055 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Do mísy dáme, ořechový olej, sójovou omáčku, sůl, pepř, švestková povidla. Marinádu dobře promícháme, vložíme do ní kuřecí maso, znovu promícháme a necháme marinovat 1 hodinu.

  • 2

    Mezitím připravíme všechny potřebné ingredience. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Houby shiitake očistíme, omyjeme a osušíme. Potom je rozkrájíme na poloviny. Mango oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na plátky, oloupaný česnek prolisujeme. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme (2-3 minuty). Potom vyjmeme, na omastek do woku dáme cibuli s houbami, promícháme s česnekem a smažíme 2-3 minuty. Maso vrátíme zpět do woku, přidáme mango, za stáleho míchání společně smažíme 1-2 minuty, přilijeme sojovou smetanu, promícháme a krátce povaříme (2-3 minuty).

  • 4

    Směs dochutíme solí, přimícháme kerblík a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu