Hutná polévka z tykve
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Kedlubna
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Rajčata
- 300 g Tykev
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Polévkové koření
- 20 g Paprika mletá sladká
- 150 g Paprika zelená
- 100 g Petržel kudrnka
- 50 g Petržel kudrnka
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 8 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 541 mg
- Vláknina 9685 mg
- Vitamín A 9685 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vydlabanou dužinu z tykve i s jádry dáme vařit do 1 l osolené vody. Po 1 hodině vaření scedíme, dužinu vyhodíme. Do vývaru z tykve dáme vařit na kostičky nakrájenou všechnu zeleninu asi na 20 minut.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pepř, papriku a mouku a krátce osmažíme. Zředíme trochou vývaru a rozmíchané vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 5 minut povaříme. Mezitím uvaříme nudle podle návodu, propláchneme a okapané přidáme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.