Omáčka z ořechů a vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 266 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 423 mg
- Vláknina 11563.8 mg
- Vitamín A 11563.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve opražíme lískové ořechy, ty zbavíme slupky a nasekáme, vlašské ořechy nastrouháme, hrozinky a feferony nasekáme.
-
2
Na pánvi s máslem opečeme rozinky, feferonky, ořechy a skořici.
-
3
Nakonec nalijeme bílé víno a vývar. Vaříme 5 minut.
-
4
Omáčku ochutíme bazalkou a citronovou kůrou.
-
5
Ihned servírujeme.