Zázvorové pivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 24.2 mg
- Vláknina 87 mg
- Vitamín A 87 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kvasnice ve sklenici smícháme s 0,5 l teplé vody s 2 lžícemi cukru. Sklenici přikryjeme a na teple necháme sklenici 24 hodin stát. Poté do sklenice každý den přidáme 1 lžičku strouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru. Po 7 dnech nálev přecedíme přes plátno do připravené nádoby.
-
2
Ve velkém hrnci rozpustíme 250 g cukru s 9,5 l vody a přimícháme přecezený zákvas. Směs dobře promícháme, nádobu přikryjeme a 7 dní necháme pivo dokvasit. Poté je přecedíme do lahví.