Zázvorové pivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21600 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 7 kávová lžička Cukr krupice
  • 7 kávová lžička Zázvor celý
  • 9.5 l Voda pitná
  • 9.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 24.2 mg
  • Vláknina 87 mg
  • Vitamín A 87 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvasnice ve sklenici smícháme s 0,5 l teplé vody s 2 lžícemi cukru. Sklenici přikryjeme a na teple necháme sklenici 24 hodin stát. Poté do sklenice každý den přidáme 1 lžičku strouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru. Po 7 dnech nálev přecedíme přes plátno do připravené nádoby.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozpustíme 250 g cukru s 9,5 l vody a přimícháme přecezený zákvas. Směs dobře promícháme, nádobu přikryjeme a 7 dní necháme pivo dokvasit. Poté je přecedíme do lahví.

Komentáře k receptu