Chřest na italský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 10 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 469.7 mg
- Vláknina 10570 mg
- Vitamín A 10570 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř.
-
2
Odkrojíme dřevnaté konce chřestu. Chřest zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat 15 minut.
-
3
Potom chřest obalíme ve strouhaném parmezánu a po vrstvách dáváme do vymazané zapékací misky.
-
4
Zalijeme zbývající marinádou a v troubě na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je povrch nazlátlý. Zdobíme citronem a snítkami petrželky.