Chřest na italský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Chřest bílý
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 15 g Petržel - nať
  • 5 g Provensálské koření
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 469.7 mg
  • Vláknina 10570 mg
  • Vitamín A 10570 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř.

  • 2

    Odkrojíme dřevnaté konce chřestu. Chřest zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat 15 minut.

  • 3

    Potom chřest obalíme ve strouhaném parmezánu a po vrstvách dáváme do vymazané zapékací misky.

  • 4

    Zalijeme zbývající marinádou a v troubě na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je povrch nazlátlý. Zdobíme citronem a snítkami petrželky.

Komentáře k receptu