Srnčí biftek minutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 20 g Kari koření
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 213.6 mg
  • Vláknina 3770.3 mg
  • Vitamín A 3770.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme hořčici, posypeme pálivou paprikou, kari kořením, dáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcester, kečup, olej.

  • 2

    Maso nakrájíme na plátky, lehce přes fólii naklepeme a naskládáme do mísy, ve které máme připravenou marinádu. Naloženou směs dáme na chladné místo na celou noc marinovat.

  • 3

    Bifteky vyjmeme z marinády a s co největším množství marinády je na pánvi zprudka restujeme doměkka.

Komentáře k receptu