Velikonoční nádivka lehká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 32 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 76.6 mg
- Draslík 66.6 mg
- Vláknina 1259 mg
- Vitamín A 1259 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme celá vejce, vlijeme mléko, osolíme, opepříme, metličkou rozšleháme, přidáme na malé kostky nakrájené vařené maso. Přimícháme prolisovaný česnek, nasekané kopřivy a petrželovou nať. Suroviny posypeme strouhankou, aby se směs zahustila. Všechno ještě jednou důkladně promícháme.
-
2
Připravenou směs přeložíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, který vložíme do horké trouby a dozlatova pečeme 30 minut.
-
3
Upečenou nádivku necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné větší kostky nebo čtverce. Upravíme je na mělký talíř a podáváme.