Kančí plec s vepřovými ledvinkami
Suroviny
- 600 g Kančí plec
- 300 g Vepřové ledvinky
- 220 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 600 ml Voda pitná
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 43 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 249.4 mg
- Draslík 197.6 mg
- Vláknina 1434.6 mg
- Vitamín A 1434.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme, vykrájíme tuk a močovody, rozpůlíme a pokrájíme na silnější nudličky. Poté je spaříme horkou vodou a propláchneme pečlivě ještě v několikrát v čerstvé vodě.
-
2
Cibuli krájíme nadrobno, maso z plece na silné nudličky.
-
3
V kastrole zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka, poté přimícháme ledvinky, směs zahustíme jíškou (kterou jsme připravili z másla a mouky a rozředili smetanou), na mírném plameni nakonec za častého míchání provaříme alespoň patnáct minut. Ochutíme kmínem, novým kořením, osolíme.