Kančí plec s vepřovými ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Kančí plec
  • 300 g Vepřové ledvinky
  • 220 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 249.4 mg
  • Draslík 197.6 mg
  • Vláknina 1434.6 mg
  • Vitamín A 1434.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme, vykrájíme tuk a močovody, rozpůlíme a pokrájíme na silnější nudličky. Poté je spaříme horkou vodou a propláchneme pečlivě ještě v několikrát v čerstvé vodě.

  • 2

    Cibuli krájíme nadrobno, maso z plece na silné nudličky.

  • 3

    V kastrole zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka, poté přimícháme ledvinky, směs zahustíme jíškou (kterou jsme připravili z másla a mouky a rozředili smetanou), na mírném plameni nakonec za častého míchání provaříme alespoň patnáct minut. Ochutíme kmínem, novým kořením, osolíme.

Komentáře k receptu