Kuličky z mleté zvěřiny s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 500 g Kančí plec
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 120 ml Voda pitná
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 224.2 mg
  • Draslík 625.3 mg
  • Vláknina 4258.8 mg
  • Vitamín A 4258.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obě masa umeleme s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme.

  • 2

    Z hmoty utvoříme kuličky velké asi jako vlašské ořechy, lehce obalíme v mouce, vložíme do pekáče s trochou vody a v předehřáté troubě upečeme.

  • 3

    V mezičase připravíme houbovou omáčku. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ochutíme kořením na divočinu, zalijeme vývarem a povaříme. Poté omáčku zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, osolíme a alespoň pět minut povaříme a omáčku přecedíme.

  • 4

    Do hotové omáčky vmícháme houby, které jsme nakrájeli a zvlášť udusili.

Komentáře k receptu