Kuličky z mleté zvěřiny s houbovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Houby čerstvé
- 300 g Hovězí maso přední
- 500 g Kančí plec
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Voda pitná
- 120 ml Voda pitná
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Koření Zvěřina
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 49 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 224.2 mg
- Draslík 625.3 mg
- Vláknina 4258.8 mg
- Vitamín A 4258.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Obě masa umeleme s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme.
-
2
Z hmoty utvoříme kuličky velké asi jako vlašské ořechy, lehce obalíme v mouce, vložíme do pekáče s trochou vody a v předehřáté troubě upečeme.
-
3
V mezičase připravíme houbovou omáčku. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ochutíme kořením na divočinu, zalijeme vývarem a povaříme. Poté omáčku zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, osolíme a alespoň pět minut povaříme a omáčku přecedíme.
-
4
Do hotové omáčky vmícháme houby, které jsme nakrájeli a zvlášť udusili.