Řízky z kančí kýty s krabí omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kančí kýta
  • 120 g Krabí tyčinky
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 55.9 mg
  • Vláknina 41.5 mg
  • Vitamín A 41.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Poté řízky usmažíme na oleji a držíme na teple. V rendlíku smícháme smetanu s kari kořením, vínem a minutu povaříme. Poté vmícháme na kostičky nakrájené krabí tyčinky a promícháme.

  • 2

    Řízky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu