Kančí řízky s opečenou oblohou
Suroviny
- 800 g Kančí kýta
- 200 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.56 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 35 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 187.8 mg
- Vláknina 1838.1 mg
- Vitamín A 1838.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme olivovým olejem a pod fólií necháme přes noc marinovat.
-
2
Marinované řízky obalíme v mouce a usmažíme na sádle.
-
3
Anglickou slaninu opečeme na lžíci oleje, zvlášť na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka.
-
4
Usmažené řízky podáváme obložené slaninou a cibulí.