Debrecínská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 42 g
- Sodík 786 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 273.7 mg
- Vláknina 4547 mg
- Vitamín A 4547 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nasekanou nadrobno, přidáme maso nakrájené na malé kousky a orestujeme. Posypeme paprikou, podlijeme vodou a zakryté necháme dusit 10 minut.
-
2
Přidáme rajčata a zelenou papriku, vše nakrájené na kousky, sůl a znovu dusíme asi 5 minut.
-
3
Přidáme těstovinovou rýži, podlijeme 1,25 l vody a necháme dusit rýži doměkka.
-
4
Nakonec vlijeme smetanu, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, necháme prohřát a podáváme s nasekanou petrželkou.