Kančí kýta s kořeněnou omáčkou
Suroviny
- 50 g Žampiony čerstvé
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 80 ml Olej rostlinný
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Kančí kýta
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 306.4 mg
- Vláknina 4313.3 mg
- Vitamín A 4313.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.4 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
-
2
Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky.
-
3
Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme.
-
4
Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou.
-
5
Špízy podáváme přelité omáčkou.