Špíz z kančí kýty s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kančí kýta
  • 300 g Kompot ananasový
  • 50 g Mandle
  • 150 ml Šťáva k vepřovému masu
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.2 mg
  • Vláknina 5240.5 mg
  • Vitamín A 5240.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotovaný ananas (kolečka)scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, mandle spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme.

  • 2

    Kančí kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, v míse smícháme s grilovacím kořením, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.

  • 3

    V mezičase připravíme omáčku smícháním vepřové šťávy s kečupem a jemně nakrájeným čerstvým tymiánem.

  • 4

    Marinované maso napichujeme střídavě s ananasem a paprikou. Špíz pečeme v troubě.

  • 5

    Podáváme přelitý omáčkou a posypané lupínky mandlí.

Komentáře k receptu