Špíz z kančí kýty s ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 23 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206.2 mg
- Vláknina 5240.5 mg
- Vitamín A 5240.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kompotovaný ananas (kolečka)scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, mandle spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme.
-
2
Kančí kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, v míse smícháme s grilovacím kořením, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.
-
3
V mezičase připravíme omáčku smícháním vepřové šťávy s kečupem a jemně nakrájeným čerstvým tymiánem.
-
4
Marinované maso napichujeme střídavě s ananasem a paprikou. Špíz pečeme v troubě.
-
5
Podáváme přelitý omáčkou a posypané lupínky mandlí.