Nadívaný kančí hřbet
Suroviny
- 40 g Rýže loupaná
- 100 g Šunka dušená
- 800 g Kančí pečeně
- 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 300 ml Voda pitná
- 80 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1.5 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 17 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 244.3 mg
- Draslík 865.7 mg
- Vláknina 2916.8 mg
- Vitamín A 2916.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí hřbet vykostíme a ostrým nožem uděláme v mase kapsu. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Rýži uvaříme, scedíme a necháme zchladnout.
-
3
V míse promícháme rýži, vejce, smetanu, šunku, polovinu česneku, sůl a rohlíky. Směs důkladně promícháme a naplníme jí kapsu, otvor sepneme jehlou, maso osolíme.
-
4
V pekáči rozložíme nakrájenou cibuli, zbylý česnek, rajčatový protlak, podlijeme vodou a na směs vložíme maso.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.