Králík na jalovci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 1000.3 mg
  • Vláknina 6323 mg
  • Vitamín A 6323 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle. Přidáme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a vsypeme koření. Nakonec přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut. Potom kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pokrm dopečeme bez pokličky.

  • 2

    Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme do ní lžičku másla a přisolíme.

  • 3

    Porce králíka upravíme na talíře a přelijeme šťávou.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu