Špíz ze svíčkové
Suroviny
- 200 g Hovězí svíčková
- 100 g Slanina vepřová
- 200 g Salám měkký
- 60 g Cibule
- 120 g Rajčata
- 100 g Paprika červená
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 25 g Hořčice
- 5 g Paprika mletá sladká
- 80 g Hořčice grilovací
- 200 g Chléb konzumní
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1372 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 551.7 mg
- Vláknina 3612.5 mg
- Vitamín A 3612.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, potom na kostky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, hořčici, zalijeme olejem a necháme marinovat.
-
2
Mezitím nakrájíme salám a zeleninu. Točený salám nakrájíme na kolečka, cibuli, rajčata, papriky a slaninu na plátky o velikosti koleček salámu.
-
3
Kousky masa a zeleniny napichujeme střídavě na jehlu, potřeme zbylou marinádou a dáme na gril. Grilujeme ze všech stran a průběžně potíráme marinádou.
-
4
Špízy podáváme s chlebem a grilovací hořčicí.