Hovězí maso na zázvoru se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Slanina vepřová
  • 150 g Cibule
  • 25 g Zázvor celý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Hořčice
  • 400 g Rýže dušená
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 113.1 mg
  • Draslík 151.9 mg
  • Vláknina 4027.5 mg
  • Vitamín A 4027.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na čtyři plátky, cibuli nadrobno, zázvor nastrouháme najemno, slaninu pokrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme slabou vrstvou hořčice.

  • 3

    V hrnci rozškvaříme sádlo, přidáme plátky masa a zprudka na sádle osmahneme z obou stran. Přisypeme cibuli, zázvor s česnekem, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 4

    Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu, ještě krátce povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.

  • 5

    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu