Hovězí maso na zázvoru se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 113.1 mg
- Draslík 151.9 mg
- Vláknina 4027.5 mg
- Vitamín A 4027.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na čtyři plátky, cibuli nadrobno, zázvor nastrouháme najemno, slaninu pokrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme slabou vrstvou hořčice.
-
3
V hrnci rozškvaříme sádlo, přidáme plátky masa a zprudka na sádle osmahneme z obou stran. Přisypeme cibuli, zázvor s česnekem, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
4
Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu, ještě krátce povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.
-
5
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou.