Kančí kýta se zeleninovou směsí
Suroviny
- 600 g Kančí kýta
- 150 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 120 g Kukuřice mražená
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 ks Olivy zelené
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117.3 mg
- Vláknina 2424.2 mg
- Vitamín A 2424.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na tenčí plátky, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, olivy rozpůlíme.
-
2
Na oleji osmažíme maso, přimícháme všechny ostatní suroviny a dusíme, až je maso měkké.
-
3
Pokrm upravíme na talíře a podáváme.