Vepřové bochánky se šlehačkou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 50 g Houby nakládané
- 50 g Anglická slanina
- 50 g Hovězí uzený jazyk
- 50 g Šunka dušená
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 37.4 mg
- Draslík 29 mg
- Vláknina 301.9 mg
- Vitamín A 301.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem, prolisovaným česnekem, šunkou, vejcem a bílkem. Ochutíme muškátovým květem, rozmarýnem, pepřem a solí.
-
2
Ve šlehačce rozmícháme mouku a máslo a přivedeme k varu. Zahříváme za stálého míchání dokud hmota nezhoustne. Poté ji promícháme s masovou směsí a naplníme jí tukem vymazané formičky asi ze dvou třetin.
-
3
Troubu předehřejeme na 180C.
-
4
Formičky naskládáme do pekáčku, do poloviny zalijeme vodou a pečeme ve vodní lázni 40-45min. Hmota musí být propečená i ve středu.
-
5
Ve vypnuté troubě necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a podáváme při pokojové teplotě, ozdobené uzeninou, nakládanými houbami a šlehačkou.