Fazolková polévka s rajčatovým protlakem
Suroviny
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 1500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 413.2 mg
- Vláknina 4423.8 mg
- Vitamín A 4423.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na kousky a povaříme ve vývaru 20 minut.
-
2
V pánvi na oleji osmahneme hladkou mouku, přidáme mletou papriku a vmícháme rajčatový protlak. Směs vmícháme k uvařeným fazolkám.
-
3
Polévku ještě chvíli povaříme, opepříme, mírně osladíme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou.