Guláš z kančího bůčku
Suroviny
- 600 g Kančí bok
- 150 g Slanina vepřová
- 500 g Zelí kysané
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 37 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 234.7 mg
- Vláknina 10209.5 mg
- Vitamín A 10209.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a chvilku zarestujeme. Poté vmícháme papriku a zalijeme vodou. Směs ochutíme kořením, osolíme a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké.
-
3
V mezičase uvaříme doměkka zelí a scedíme je.
-
4
Do téměř udušeného masa vmícháme zelí a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Guláš alespoň pět minut za stálého míchání povaříme.