Guláš z kančího bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kančí bok
  • 150 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 234.7 mg
  • Vláknina 10209.5 mg
  • Vitamín A 10209.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a chvilku zarestujeme. Poté vmícháme papriku a zalijeme vodou. Směs ochutíme kořením, osolíme a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké.

  • 3

    V mezičase uvaříme doměkka zelí a scedíme je.

  • 4

    Do téměř udušeného masa vmícháme zelí a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Guláš alespoň pět minut za stálého míchání povaříme.

Komentáře k receptu