Jitrnice z divočáka
Suroviny
- 200 g Kančí plíce
- 300 g Kančí játra
- 450 g Veka
- 300 ml Voda pitná
- 250 ml Zvěřinový vývar
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 2 kg Kančí bok
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 14.2 mg
- Vláknina 314.3 mg
- Vitamín A 314.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěný bůček a plíce uvaříme a umeleme. Ve vodě namočíme veku, játra umeleme, česnek prolisujeme. Namočenou veku dobře vymačkáme, smícháme s játry a česnekem a vmícháme do mletého masa. Hmotu ochutíme kořením, osolíme a s vývarem (z masa a plic) pečlivě vymícháme.
-
2
Směs plníme do střívek, vložíme do téměř vroucí vody a zahříváme pod bodem varu asi dvacet minut.
-
3
Poté jitrnice zchladíme a necháme okapat.