Jitrnice z divočáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Kančí plíce
  • 300 g Kančí játra
  • 450 g Veka
  • 300 ml Voda pitná
  • 250 ml Zvěřinový vývar
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 kg Kančí bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 14.2 mg
  • Vláknina 314.3 mg
  • Vitamín A 314.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěný bůček a plíce uvaříme a umeleme. Ve vodě namočíme veku, játra umeleme, česnek prolisujeme. Namočenou veku dobře vymačkáme, smícháme s játry a česnekem a vmícháme do mletého masa. Hmotu ochutíme kořením, osolíme a s vývarem (z masa a plic) pečlivě vymícháme.

  • 2

    Směs plníme do střívek, vložíme do téměř vroucí vody a zahříváme pod bodem varu asi dvacet minut.

  • 3

    Poté jitrnice zchladíme a necháme okapat.

Komentáře k receptu