Salám z divočáka
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 50 g Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Rychlosůl
- 5 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1.5 kg Vepřový bok
- 1 kg Kančí plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 108 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 660.5 mg
- Vláknina 4957.3 mg
- Vitamín A 4957.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí plecko nakrájíme na kostky, osolíme a přimícháme rychlosůl. Pod fólií necháme v chladničce dva dny uležet. Poté maso umeleme, přimícháme 100 ml vody a dobře vymícháme.
-
2
Bůček, krůtí maso nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme se solí. Vše přidáme k mletému masu, okořeníme a řádně promícháme.
-
3
Směs naplníme do střev na salám a udíme. Po dvou hodinách salám vložíme do vody o teplotě 80°C a hodinu při této teplotě zahříváme. Poté salám další tři hodiny udíme.