Jehněčí medailonky s ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 250 g Těstoviny Ravioli
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana zakysaná15%
  • 1 dl Víno madeira
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 898 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 187.4 mg
  • Draslík 470.4 mg
  • Vláknina 3614.5 mg
  • Vitamín A 3614.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1193.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na hranolky (1 x 1 cm). Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky. Petrželku s libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Když se voda vaří, vložíme do ní ravioli a uvaříme je podle návodu (asi 5 minut). Pak je sítem vyjmeme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 3

    Jehněčí panenku zbavíme blanek, omyjeme a osušíme. Maso prošpikujeme a nakrájíme přes vlákno na špalíčky silné asi 3 cm. Pěstí je mírně roztlučeme.

  • 4

    V pánvi, na slunečnicovém rozpáleném oleji, maso zprudka restujeme po 1.5 minutě z každé strany - vytvoří se kůrka, uvnitř maso zůstane šťavnaté. Když maso při restování otáčíme, přidáme k němu plátky česneku. Orestované maso osolíme podle chuti (1 lžička) a posypeme čerstvě mletým černým pepřem. Vyjmeme i s česnekem a odložíme do misky vyložené alobalem. Maso zakryjeme a uchováme teplé.

  • 5

    Na výpek přidáme máslo, když je dostatečně rozpálené, přidáme hříbky, ochutíme solí (0.5 lžičky), bílým pepřem a restujeme je z každé strany po jedné minutě, pak je vyjmeme a přidáme k odloženému masu. Na omastek vložíme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přilijeme opatrně červené víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme rozšlehanou hustou zakysanou smetanu - stále mícháme, aby se spojila s vínem a potom omáčku odstavíme z plotny. Přimícháme libeček, případně dochutíme solí, omáčku povaříme asi 3 minuty.

  • 6

    Do horké omáčky vložíme ravioli s petrželkou a promícháme.

  • 7

    Na talíře rozdělíme porce raviol s omáčkou, k nim rozložíme maso s hříbky a podáváme.

Komentáře k receptu