Jehněčí medailonky s ravioli
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
- 250 g Těstoviny Ravioli
- 200 g Hříbky čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 2.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1.5 dl Smetana zakysaná15%
- 1 dl Víno madeira
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Libeček
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 47 g
- Sodík 898 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 187.4 mg
- Draslík 470.4 mg
- Vláknina 3614.5 mg
- Vitamín A 3614.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1193.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na hranolky (1 x 1 cm). Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky. Petrželku s libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Když se voda vaří, vložíme do ní ravioli a uvaříme je podle návodu (asi 5 minut). Pak je sítem vyjmeme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
-
3
Jehněčí panenku zbavíme blanek, omyjeme a osušíme. Maso prošpikujeme a nakrájíme přes vlákno na špalíčky silné asi 3 cm. Pěstí je mírně roztlučeme.
-
4
V pánvi, na slunečnicovém rozpáleném oleji, maso zprudka restujeme po 1.5 minutě z každé strany - vytvoří se kůrka, uvnitř maso zůstane šťavnaté. Když maso při restování otáčíme, přidáme k němu plátky česneku. Orestované maso osolíme podle chuti (1 lžička) a posypeme čerstvě mletým černým pepřem. Vyjmeme i s česnekem a odložíme do misky vyložené alobalem. Maso zakryjeme a uchováme teplé.
-
5
Na výpek přidáme máslo, když je dostatečně rozpálené, přidáme hříbky, ochutíme solí (0.5 lžičky), bílým pepřem a restujeme je z každé strany po jedné minutě, pak je vyjmeme a přidáme k odloženému masu. Na omastek vložíme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přilijeme opatrně červené víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme rozšlehanou hustou zakysanou smetanu - stále mícháme, aby se spojila s vínem a potom omáčku odstavíme z plotny. Přimícháme libeček, případně dochutíme solí, omáčku povaříme asi 3 minuty.
-
6
Do horké omáčky vložíme ravioli s petrželkou a promícháme.
-
7
Na talíře rozdělíme porce raviol s omáčkou, k nim rozložíme maso s hříbky a podáváme.