Omáčka morny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 12 g
- Sodík 77677 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 38.2 mg
- Draslík 37.9 mg
- Vláknina 1192.8 mg
- Vitamín A 1192.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
-
2
Jíšku po částech zalijeme mlékem, vše velmi dobře rozšleháme.
-
3
Do omáčky přisypme sýry nastrouhané na jemném struhadle, okořeníme, osolíme a na mírném ohni povaříme.
-
4
Po odstavení z ohně vmícháme do omáčky po částech čerstvé máslo.