Divoká kachna s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kachna divoká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 279.8 mg
  • Draslík 765.5 mg
  • Vláknina 11962.2 mg
  • Vitamín A 11962.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky, játra nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme najemno.

  • 2

    Maso s játry usmažíme na oleji společně s cibulí. Poté vmícháme bešamelovou omáčku, smetanu, kmín, pepř, sůl a vše alespoň pět minut povaříme.

  • 3

    Bešamelovou omáčku připravíme z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Potom omáčku přecedíme.

Komentáře k receptu