Bažant s šafránovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.3 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 937 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1007 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 306.2 mg
  • Draslík 1067.1 mg
  • Vláknina 1889.4 mg
  • Vitamín A 1889.4 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného bažanta rozdělíme na čtyři porce, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do pekáče vložíme porce bažanta, cibuli, slaninu, směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Maso obracíme a poléváme výpekem.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme mouku, vmícháme česnek, kari koření, šafrán, smetanu a alespoň deset minut povaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní maso.

Komentáře k receptu