Bažant s šafránovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1007 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 306.2 mg
- Draslík 1067.1 mg
- Vláknina 1889.4 mg
- Vitamín A 1889.4 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného bažanta rozdělíme na čtyři porce, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
Do pekáče vložíme porce bažanta, cibuli, slaninu, směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Maso obracíme a poléváme výpekem.
-
3
Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme mouku, vmícháme česnek, kari koření, šafrán, smetanu a alespoň deset minut povaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní maso.