Špagety s bažantím masem a šunkou
Suroviny
- 150 g Pórek
- 150 g Šunka dušená
- 200 g Sýr Čedar
- 500 g Špagety
- 600 g Bažantí prsa
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1053 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 51 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 389.3 mg
- Vláknina 1446.5 mg
- Vitamín A 1446.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažantí prsa vykostíme a nakrájíme na nudličky, pórek nakrájíme najemno, šunku na nudličky.
-
2
Bažantí maso obalíme ve škrobu a usmažíme na oleji, přimícháme pórek, šunku, smetanu, oregano, sůl, pepř a dobře prohřejeme.
-
3
V mezičase uvaříme špagety na zkus.
-
4
Špagety servírujeme s masovou směsí a strouhaným sýrem.