Plněné rýžové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Hříbky čerstvé
  • 15 g Lišky čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 75 g Mozzarella
  • 250 g Rýže loupaná
  • 120 g Maso mleté - mix
  • 50 g Hrášek
  • 50 g Kukuřice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 1 dl Bujón houbový
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 173.3 mg
  • Vláknina 6126.8 mg
  • Vitamín A 6126.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs hub (hříbky, bedly, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Sýr Eidam jemně nastrouháme. Sýr Mozzarellu pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Omytou petrželku drobně posekáme.

  • 3

    Rýži dobře promyjeme, v sítu necháme odkapat, dáme do hrnce se lžičkou soli, zalijeme 7,5 dl vody a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a rýži vaříme při nízké teplotě 20 minut. Občas ji promícháme. K uvařené vychladlé rýži přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr, bylinky a dochutíme solí a pepřem. Vše dobře promícháme a necháme chvíli odpočívat.

  • 4

    Mezitím v pánvi na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme houby, které vydusíme z vody, přidáme rajský protlak, 1 dl houbového bujónu a dusíme přibližně 5 minut.

  • 5

    V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na kterém za stálého míchání osmažíme mleté maso, které ochutíme solí, česnekem, černým pepřem, petrželkou a majoránkou. Přidáme 1dl bílého vína a dusíme pod pokličkou asi 5 minut.

  • 6

    Směs masa smícháme v misce s houbami, Mozzarellou, mraženým hráškem a kukuřicí.

  • 7

    Z připraveného rýžového těsta vykrajujeme lžicí kousky a na pomoučeném vále z nich tvarujeme placičky. Do každé dáme asi 1/2 lžíce masovo-houbové směsi, těsto spojíme a vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance.

  • 8

    Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 170°C. Připravené rýžové kuličky postupně fritujeme dozlatova 4-5 minut. Když je vyjmeme, odložíme je na papírový ubrousek. Potom ihned servírujeme.

Komentáře k receptu