Polévka ze Slovácka
Suroviny
- 600 g Vepřové koleno
- 200 g Játra vepřová
- 10 g Nové koření celé
- 10 g Pepř černý celý
- 30 g Sádlo vepřové škvařené
- 10 g Majoránka
- 10 g Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 kg Vepřové nožičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 67 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 148.2 mg
- Draslík 402.9 mg
- Vláknina 6485 mg
- Vitamín A 6485 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut.
-
2
Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky.
-
3
Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme.