Polévka ze Slovácka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Vepřové koleno
  • 200 g Játra vepřová
  • 10 g Nové koření celé
  • 10 g Pepř černý celý
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 10 g Majoránka
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřové nožičky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 402.9 mg
  • Vláknina 6485 mg
  • Vitamín A 6485 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut.

  • 2

    Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme.

Komentáře k receptu