Kančí kýta v kokosu
Suroviny
- 200 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kančí kýta
- 45 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kokos čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 44 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 45.4 mg
- Vláknina 1121.4 mg
- Vitamín A 1121.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek rozdrtíme, zázvor a kokos nastrouháme.
-
2
V misce promícháme cibuli, olej, feferonku, česnek, zázvor, kokos, kurkumu, sůl, kmín, pepř a dobře směs promícháme.
-
3
Kančí plec potřeme marinádou a necháme alespoň hodinu marinovat. Poté maso vložíme do pekáče s vodou a v předehřáté troubě upečeme. Během pečení maso poléváme výpekem.
-
4
Kýtu servírujeme jemně nakrájenou.