Kančí kýta v kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kančí kýta
  • 45 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kokos čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 45.4 mg
  • Vláknina 1121.4 mg
  • Vitamín A 1121.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek rozdrtíme, zázvor a kokos nastrouháme.

  • 2

    V misce promícháme cibuli, olej, feferonku, česnek, zázvor, kokos, kurkumu, sůl, kmín, pepř a dobře směs promícháme.

  • 3

    Kančí plec potřeme marinádou a necháme alespoň hodinu marinovat. Poté maso vložíme do pekáče s vodou a v předehřáté troubě upečeme. Během pečení maso poléváme výpekem.

  • 4

    Kýtu servírujeme jemně nakrájenou.

Komentáře k receptu